UrgoClean Ag

Het enige anti-biofilm zilverkompres die zorgt voor een complete en continue reniging van de wond.

Bewezen effectief in een real-life studie met meer dan 2000 patiënten!

Bewezen antimicrobiële werking waar je op kunt vertrouwen

  1. Snelle werking: vanaf 30 minuten na het aanbrengen van het verband
  2. Werkt tegen bacteriële bacteriestammen die resistent zijn tegen antibiotica (zoals MRSA en VRE)
  3. Werkzaamheid van 99,99% in slechts 24 uur
  4. Herstelt het genezingsproces

Complete reiniging (klinisch bewezen) 

  • UrgoClean Ag zorgt voor een complete en continue reiniging dankzij zijn polyabsorberende vezels
  • 75% afname in het aantal wonden met hevig exsudaat
  • 62,5% afname van afstervend weefsel en debris op de wond
  • Behoudt een continue reniging tot 7 dagen lang

Snelle en effectieve anti-biofilm werking
 

  • De krachtige combinatie van een reinigende en antimicrobiële werking vernietigt en verwijderd biofilm en voorkomt reformatie ervan tot 7 dagen lang
  • UrgoClean Ag vermindert 99,99% van de aanwezige biofilm in slechts 24 uur.

Het UrgoClean Ag verband is een steriele, niet-gewoven kompres, bestaande uit hydro-reinigende, polyabsorberende vezels met een hoge absorptiecapaciteit (polyacrylaat).

Bij de fabrikage van dit verband wordt gebruik gemaakt van een hoge-temperatuur versmeltingsproces die de polyacrylaatvezels op een gestructureerde manier bindt, parallel aan het wondoppervlak, die de UrgoClean Ag zijn specifieke absorptie- en wondresidu-drainerende eigenschappen en treksterkte geeft.

De hydro-reinigende pad is bedekt met een zilver-geïmpregneerde micro-hechtende helende matrix (TLC: Lipido-Colloid Technology). Deze TLC-Ag-matrix biedt een antibacteriële werking en vormt gemakkelijk een gel, wat helpt bij de afvoer van afvalstoffen. Bovendien maakt het eenvoudige aanbrenging en verwijdering van het verband mogelijk.

 

Wanneer pas ik UrgoClean Ag toe?

Alle wonden met (een risico op) lokale infectie, zoals:

  • Beenulcera, diabetische voetulcera, decubitus
  • Brandwonden, schaafwonden, traumatische wonden en postoperatieve wonden

EIGENSCHAPPEN

In contact met wondexsudaat vormt de TLC-Ag matrix een gel die wondgenezing promoot door een vochtige omgeving the creëren.

Tegelijkertijd absorberen de hydro-reinigende polyacrylaatvezels overmatig exsudaat, welke een gel vormen*. Deze hydro-reinigende vezels binden zich vast aan vuil en afstervend weefsel, absorbeert het en neemt het in zich op om zo het proces van autolytisch debridement te faciliteren.

Dit binden en afvoeren van vuil door de hydro-reinigende structuur van UrgoTul Ag gecombineert met zijn Silver healing matrix (TLC-Ag) promoot de reinigingsfase van wonden met debris en helpt bij de behandeling van kleine bloedingen (vooral na mechanisch- of chirurgisch debridement).

Een bijkomend voordeel van dit verband is dat het Ag+ ionen bevat die de lokale bacteriële belasting vermindert. De Ag+ ionen hebben een sterke werking tegen een breed spectrum aan met name veelvoorkomende micro-organismen, zoals Saphylococcus aureus, MRSA, Streptococcus pyogenes en Pseudomonas aeruginosas (pyocyanic bacillus)). De antibacteriële werking van het verband helpt tegen een onaangename geur die door de microörganismen in de wond worden veroorzaakt. UrgoClean Ag vermindert de bacteriële populatie van de biofilm binnen 24 uur gedurende 7 dagen (getest op invigro studies op S.aureus en P.aeruginosa).

Het verband is praktisch voor patiënten omdat het in één geheel te verwijderen is dankzij de trekkracht van de hydro-reinigende vezels. De gel die wordt gevormt kleeft niet aan de wond waardoor het verband gemakkelijk kan worden verwijderd, pijnloos of met slechts lichte pijn en met weinig tot geen schade aan genezen weefsel.

INDICATIES

UrgoClean Ag is geïndiceerd voor de behandeling van chronisch exsuderende wonden (veneuze ulcera, decubitus, diabetische voetulcera) en acute wonden (brandwonden, traumatische wonden, chirurgische wonden) met een risico op of tekenen van een lokale infectie vanaf de reinigingsfase.

UrgoClean-Ag-indicaties

Contraindicaties:

  • Bekende overgevoeligheid voor zilver
  • UrgoClean Ag is niet geschikt voor gebruik als chirurgische spons bij hevige bloedingen.
  • Combineer UrgoClean Ag niet met waterstofperoxide, organisch kwik of hexamidine antiseptica.
  • Verwijder de dressing bij de patiënt gedurende een MRI-scan.

GEBRUIKSAANWIJZINGEN

  1. Wondvoorbereiding:
  • Reinig de wond met een normale zoutoplossing. Indien een ontsmettingsmiddel is gebruikt (uitgezonderd contra indicaties), reinig de wond extra zorgvuldig met een normale zoutoplossing.
  • Het gebruik van de UrgoClean Ag is geen alternatief voor mechanisch debridement indien dit nodig is.
  • De wond lijkt groter te worden gedurende de reinigingsfase dankzij de geleidelijke verwijdering van vuil.
  1.  Het toepassen van het verband:
  • Verwijder de beschermende folie
  • Breng de zacht-klevende zijde van de UrgoClean Ag aan op de wond en zorg ervoor dat ook de wondrand is bedekt.

Bedek de UrgoClean met een secundair verband dat geschikt is voor de locatie van de wond en de mate van exsudaat.

  • Bedek, indien nodig, de UrgoClean met een secundair verband dat geschikt is voor de locatie van de wond en de mate van exsudaat.
  • Zet de kompres vast met een toepasselijk verbandmiddel of tape.
  • Voeg compressie aan middels compressieverband indien voorgeschreven.
  1. Verbandwissel:

UrgoClean Ag moet iedere 1 tot 2 dagen worden vervangen gedurende de reinigingsfase. Vervolgens kun je hem zo vaak vervangen als nodig (tot maximaal 7 dagen) afhankelijk van de mate van exsudaat en de klinische conditie van de wond. De maximale duur van de behandeling met UrgoClean Ag is 1 maand.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik:

  • Behandeling met UrgoClean Ag moet worden uitgevoerd onder medische supervisie.
  • Het gebruik van dit verband vervangt niet de behoefte voor een toepasselijke systematische antibacteriële behandeling voor geïnfecteerde wonden in overeenstemming met de lokale behandelprotocollen.
  • De zilver-geïmpregneerde micro-hechtende helende matrix (TLC-Ag) in UrgoClean Ag hecht aan latex chirurgische handschoenen. Het wordt daarom aanbevolen om het verband voorzichtig te plaatsen, contact met de micro-hechtende zijde te vermijden of steriele tangen te gebruiken.
  • Het gelijktijdig gebruik van andere lokale behandelingen wordt niet aanbevolen.
  • Vermijd contact met elektroden of geleidende gels tijdens elektronische metingen, zoals EEG- of ECG-opnamen.
  • Artsen en wondzorgprofessionals dienen er rekening mee te houden dat langdurig en herhaaldelijk gebruik van een zilververband, met name voor kinderen en babies, niet erg uitgebreid zijn gedocumenteerd.
  • Bij gebrek aan specifieke klinische data wordt de Urgoclean Ag verband niet aanbevolen gedurende zwangerschap, borstvoeding of bij babies.
  • UrgoClean Ag mag niet worden gebruikt tijdens hyperbare zuurstofkamertherapie zonder zuurstofmasker (risico op verbranding door de aanwezigheid van vet). Deze contraindicatie geldt niet voor hyperbare zuurstofkamertherapie met een zuurstofmasker als de zuurstofconcentratie in de kamer minder dan 25% bedraagt en als de UrgoClean Ag niet wordt aangebracht op het gebied waarover het masker wordt geplaatst.
  • Steriele individuele verpakking, voor eenmalig gebruik. Hergebruik van een eenmalig verband kan leiden tot infectierisico’s.
  • Controleer of de beschermhoes voor steriliteit intact is voordat u het gebruikt. Gebruik het niet als de verpakking beschadigd is.
  • Niet opnieuw steriliseren.
  • Voor verwijdering raadpleegt u het bestaande protocol. Gooi ongebruikte delen van het verband weg.

FORMATEN

Artikelomschrijving Afmeting Stuks per Verpakking Z-Index code Artikelnummer
URGOCLEAN AG PAD 6 x 6 cm 5 16078020 552161
URGOCLEAN AG PAD 10 x 12 cm 5 16078039 551402
URGOCLEAN AG PAD 15 x 20 cm 5 16078047 551403

KLINISCH BEWIJS

(1) Dalac S., Sigat L., Addala A. et al., Klinische evaluatie van een verband met poly-absorberende vezels en een zilvermatrix voor het beheer van chronische wonden met infectierisico: een niet-vergelijkende studie. J Wound Care, Vol 25, Nr 9, September 2016.

Andere producten

UrgoK2

UrgoK2 Lite

UrgoTul

UrgoStart Plus Border