UrgoStart Contact

Nice aanbevolen

UrgoStart wordt aanbevolen door NICE!

UrgoStart wordt door NICE aanbevolen als een kosteneffectieve optie voor de behandeling van diabetische voetulcera en veneuze beenulcera. NICE erkent dat deze reeks verbanden de wondgenezing kan verbeteren voor diabetische voetulcera en de genezingssnelheid voor veneuze beenulcera kan verbeteren.(1)

UrgoStart Contact is een niet-klevende, niet-occlusieve contactlaag met een unieke MMP-reducerende matrix – TLC-NOSF – ontwikkeld door Laboratoires Urgo. Dankzij deze innovatieve genezingsmatrix vermindert UrgoStart Contact de genezingstijd bij 60% van de patiënten met beenulcera, decubitus en diabetische voetulcera in vergelijking met neutrale verbanden, met bewezen effectiviteit door het hoogste niveau van klinisch bewijs.

Voor niet tot licht exsuderende chronische wonden is UrgoStart Contact zacht, zeer aanpasbaar en kan het worden gebruikt in diepe wonden, evenals voor wonden op lastige plaatsen. Het is ook traumavrij voor de wond en veroorzaakt geen pijn bij verwijdering.

UrgoStart Contact is een contactlaag die is geïndiceerd voor patiënten met beenulcera, diabetische voetulcera en decubitus, vanaf het moment dat granulatieweefsel verschijnt tot volledige genezing.

Breng patiënten nog sneller terug naar genezing:

De effectiviteit van een UrgoStart behandeling bij aanzienlijk snellere genezing is aangetoond in het hoogste niveau van klinische studies (dubbelblinde, gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken) en door observationele studies. Deze studies hebben ook aangetoond dat hoe eerder de behandeling met UrgoStart wordt gestart, hoe effectiever het is.(4,5).

Breng patiënten terug naar genezing met een nog eenvoudiger verband:

UrgoStart Contact is een zeer aanpasbaar verband, kan worden gebruikt samen met secundaire verbanden en compressieverbanden, en kan zelfs worden gebruikt in diepe holle wonden. Met een traumavrije en pijnloze verwijdering beschermt UrgoStart Contact nieuw gevormd weefsel in de wond. UrgoStart Contact moet altijd worden gebruikt als onderdeel van een holistische behandelingsaanpak, met de juiste standaardzorg (bijvoorbeeld compressie, ontlasting, drukverlichting, enz.).

Breng patiënten terug naar genezing met nog meer betrouwbaarheid:

De doeltreffendheid van TLC-NOSF bij het verkorten van de genezingstijd is aangetoond in dubbelblinde, gerandomiseerde gecontroleerde klinische studies(3,4,5) en door een analyse van observationele studies.(6) Hoe eerder de TLC-NOSF-behandeling wordt gestart, hoe effectiever deze is.(6)

UrgoStart Contact is een niet-klevende, niet-occlusieve TLC-NOSF lipido-colloïd matrix die niet aan de wond blijft plakken, een innovatieve technologie ontwikkeld door Laboratoires Urgo.

Voetulcera, diabetische voetulcera en decutibuts (doorligwonden) hebben gemiddeld 210 dagen* nodig om te genezen.(2)

*CNAM-database: Beenulcera: 210 dagen; Decubitus: 223 dagen; Diabetische voetulcera: vergelijkbare gegevens niet beschikbaar

EIGENSCHAPPEN

Doeltreffendheid:

  • Vermindering van de genezingstijd dankzij de gepatenteerde TLC-NOSF-matrix.(5)

Praktisch:

  • Handhaving van een vochtige omgeving die de genezing bevordert
  • Traumavrije en pijnloze verwijdering
  • UrgoStart Contact is een zeer aanpasbaar verband
  • UrgoStart Contact kan worden gebruikt in diepe holle wonden.

De doeltreffendheid van TLC-NOSF bij het verkorten van de genezingstijd is aangetoond in dubbelblinde, gerandomiseerde gecontroleerde klinische studies (2,3,4) en door een analyse van observationele studies.(5) Hoe eerder de TLC-NOSF-behandeling wordt gestart, hoe effectiever deze is.(5)

Ten slotte wordt UrgoStart Contact altijd gebruikt als onderdeel van een globale behandelingsaanpak, samen met passende oorzakelijke behandeling.

AANWIJZINGEN

UrgoStart Contact wordt gebruikt bij patiënten met beenulcera, diabetische voetulcera en drukulcera, vanaf het moment dat granulatieweefsel verschijnt tot volledige genezing.

Contra-indicaties:

  • Om elk risico van vertraging in de juiste behandeling te voorkomen, is UrgoStart Contact gecontra-indiceerd bij kwaadaardige wonden en bij fistelwonden die diepe abcesvorming vertonen.
  • Gebruik UrgoStart Contact niet bij bekende gevoeligheid voor het verband.

GEBRUIKSAANWIJZING

  1. Wondvoorbereiding:
  • Reinig de wond volgens het gangbare zorgprotocol.
  • Indien eerder een ontsmettingsmiddel is gebruikt, spoel de wond dan zorgvuldig af met fysiologisch zout voordat UrgoStart Contact wordt aangebracht.
  • Droog de huid rond de wond voorzichtig af.
  • UrgoStart Contact kan, indien nodig, met steriele schaar worden geknipt om de grootte van het verband aan de wond aan te passen.
  1. Aanbrengen van het verband:
  • Verwijder de beschermende folie.
  • Breng het verband aan en bedek het met een secundair verband dat is aangepast aan het volume van het exsudaat en zet het vast met een rekbaar verband (zoals Nylex), elastisch plakband of een buisvormig net.
  • Breng een compressieverband aan indien voorgeschreven.
  1. Verbandwisselingen:

UrgoStart Contact moet elke 2 tot 4 dagen worden vervangen en kan tot 7 dagen blijven zitten, afhankelijk van het volume van het exsudaat en de klinische toestand van de wond.
De aanbevolen behandelduur is minimaal 8 weken.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik:

  • UrgoStart Contact blijft plakken aan latex chirurgische handschoenen. Het wordt daarom aanbevolen om de handschoenen met fysiologisch zout te bevochtigen om het verband gemakkelijker te hanteren.
  • Indien de wond tekenen vertoont van significante bacteriële kolonisatie, wordt aanbevolen om eerst de bacteriële component te behandelen voordat met de behandeling met UrgoStart Contact wordt gestart.
  • Bij diepe, onregelmatige of fistelvormige wonden moet een deel van het UrgoStart Contact-verband zichtbaar en toegankelijk buiten de wond worden gelaten.
  • Bij een atypische wond met verharding of overmatige gelokaliseerde granulatie moet de behandeling met UrgoStart Contact pas worden gestart nadat de afwezigheid van ulceratieverslechtering is geverifieerd, om vertraging in de diagnose te voorkomen.
  • Prikkelende of zelfs pijnlijke sensaties zijn gemeld, voornamelijk aan het begin van de behandeling, met UrgoStart Contact. Deze zijn gerelateerd aan het hervatten van het genezingsproces en rechtvaardigen alleen opschorting van de behandeling in zeldzame gevallen.
  • Bij gebrek aan klinische gegevens met betrekking tot ongecompliceerde acute wonden en in het geval van Epidermolysis Bullosa, ongeacht de duur, wordt het gebruik van UrgoStart Contact niet aanbevolen.
  • UrgoStart Contact mag niet worden gebruikt tijdens hyperbare zuurstoftherapie zonder een zuurstofmasker (risico op verbranding als gevolg van de aanwezigheid van vet). Deze contra-indicatie geldt niet voor hyperbare zuurstoftherapie met een zuurstofmasker als de zuurstofconcentratie in de kamer minder dan 25% bedraagt en als UrgoStart Contact niet wordt aangebracht op het gebied waar het masker wordt geplaatst.
  • Steriele individuele verpakking, voor eenmalig gebruik: hergebruik van een eenmalig verband kan infectierisico’s met zich meebrengen.
  • Steriliseer het verband niet opnieuw.
  • Controleer of de beschermhoes intact is voordat u deze gebruikt. Gebruik het niet als de verpakking is beschadigd.

FORMATEN

Artikelomschrijving Afmeting Stuks per Verpakking Z-Index code Artikelnummer
URGOSTART CONTACT 7 x 5 cm 10 15924114 550942
URGOSTART CONTACT 10 x 12 cm 10 15924122 550943

KLINISCH BEWIJS

1. National Institute for Health and Care Excellence (NICE), UrgoStart voor de behandeling van beenulcera en diabetische voetulcera, https://www.nice.org.uk/guidance/mtg42, april 2023
2. Rapport aan de Franse minister van Sociale Zaken en het Franse Parlement betreffende de evolutie van de kosten en producten van de Franse Nationale Ziektekostenverzekering voor 2014. Juli 2013.
3. Edmonds M, Lázaro-Martínez JL, Alfayate-García JM, Martini J, Petit JM, Rayman G, Lobmann R, Uccioli L, Sauvadet A, Bohbot S, Kerihuel JC, Piaggesi A. Verband met sucrose-octasulfaat versus controleverband bij patiënten met neuro-ischemische diabetische voetulcera (Explorer): een internationale, multicenter, dubbelblinde, gerandomiseerde, gecontroleerde studie. Lancet Diabetes Endocrinol. 2018 Mar;6(3):186-196.
4. Meaume S, Truchetet F, Cambazard F et al. Een gerandomiseerde, gecontroleerde, dubbelblinde prospectieve studie met een Lipido-Colloïd Technologie-Nano-OligoSaccharide Factor wondverband bij de lokale behandeling van veneuze beenulcera. Wound Repair Regen. 2012; 20: 4, 500–511.
5. Meaume S, Dompmartin A, Lazareth I, Sigal M, Truchetet F, Sauvadet A, Bohbot S. Kwaliteit van leven bij patiënten met beenulcera: resultaten van CHALLENGE, een gerandomiseerde gecontroleerde dubbelblinde studie. Journal of Wound Care. 2017; 26 (7): 368-379.
6. Münter KC, Meaume S, Augustin M, Senet P, Kérihuel J.C. De realiteit van de dagelijkse praktijk: een analyse van samengevoegde gegevens over chronische wonden behandeld met TLC-NOSF wondverbanden. J Wound Care. februari 2017; 26 (Sup2): S4-S15. Erratum in: J Wound Care. 2 maart 2017; 26(3): 153.
 

Andere producten

UrgoK2

UrgoK2 Lite

UrgoStart Plus Pad