UrgoStart Plus Pad is NICE aanbevolen!
UrgoStart wordt aanbevolen door NICE als een kosteneffectieve optie voor de behandeling van diabetische voetulcera en veneuze beenulcera. NICE erkent dat deze reeks verbandmiddelen de wondgenezing bij diabetische voetulcera kan verbeteren en de snelheid van wondgenezing bij veneuze beenulcera kan verhogen.(1)
UrgoStart Plus Border is een verbandmiddel dat is aangewezen voor alle genezingsfasen* (vanaf de debridementfase* tot genezing) bij de behandeling van alle beenulcera, decubitus, diabetische voetulcera en acute wonden die niet genezen.
Met zijn unieke TLC-NOSF* Healing Matrix is UrgoStart Plus Border de enige behandeling die zich richt op 2 belangrijke factoren om de genezingstijd te verkorten: vermindering van overtollige MMP’s en unieke poly-absorberende vezels die exsudaat, vuil en afval in de wond binden, vasthouden en behouden, waardoor de wond continu wordt gereinigd tijdens de behandeling.
*uitgezonderd droge necrose
UrgoStart Plus Border is effectief in elke fase van de wondgenezing*, vanaf het begin* tot en met volledige genezing. Dit betekent dat het geschikt is voor wonden met debris (0-100%), granulerende wonden en epitheelvormende wonden.
* uitgezonderd droge necrose
Dit verband:
- Reinigt voortdurend: verwijdert debris en absorbeert exsudaat met zijn poly-absorberende vezels
- Genezingsproces versnelt nog meer: vermindert overtollige MMP’s met zijn gepatenteerde TLC-NOSF** matrix
Patiënten sneller terugbrengen naar genezing:
De effectiviteit van het UrgoStart assortiment bij aanzienlijk sneller genezen is aangetoond in klinische studies van het hoogste niveau (dubbelblind, gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken)(2,3) en door observationele studies(4) Deze studies hebben ook aangetoond dat hoe eerder met UrgoStart wordt gestart, hoe effectiever het is voor complexe en eerstelijnswonden.(3,4)
Beenulcera, diabetische voetulcera en decubitus hebben gemiddeld 210 dagen nodig om te genezen.(5)
UrgoStart Plus Border is een lokale behandeling die effectief is in elke fase van de wondgenezing om de genezingstijd met gemiddeld 100 dagen te verkorten.(4)
Patiënten terugbrengen naar genezing met een nog eenvoudiger verband:
UrgoStart Plus Border is zeer flexibel en eenvoudig te herpositioneren. Klaar voor gebruik, het is geschikt voor zowel gezonde als fragiele omliggende huid.
UrgoStart Plus Border moet altijd worden gebruikt als onderdeel van een holistische behandelingsbenadering, met de juiste standaardzorg (bijv. compressie, ontlasting, drukverlichting, enz.).
Breng patiënten terug naar genezing met een nog eenvoudiger verband:
UrgoStart Plus Border wordt:
- Ondersteund door een hoog niveau van klinisch bewijs.
- Aanbevolen door NICE
Aanbevolen door clinici in heel Nederland
EIGENSCHAPPEN
UrgoStart Plus Border is effectief in elke fase van de wondgenezing*, vanaf het begin* tot volledige genezing.
* uitgezonderd droge necrose
Dit verband:
- Verwijdert debris en absorbeert exsudaat dankzij zijn polyabsorberende vezels.
- Verkort de genezingstijd dankzij zijn genezende TLC-NOSF** matrix.
De doeltreffendheid van TLC-NOSF bij het verkorten van de genezingstijd is aangetoond in dubbelblinde, gerandomiseerde gecontroleerde klinische studies (2,3) en door een analyse van observationele studies.(4) Hoe eerder de behandeling met TLC-NOSF wordt gestart, hoe effectiever het is(3,4).
UrgoStart Plus Border is zeer flexibel en eenvoudig te herpositioneren. Klaar voor gebruik, het is geschikt voor zowel gezonde als fragiele omliggende huid.
Tenslotte wordt UrgoStart Plus Border altijd gebruikt als onderdeel van een algehele behandelingsbenadering, samen met de juiste etiologische behandeling.
INDICATIES
UrgoStart Plus Border is een verbandmiddel aangewezen voor alle genezingsfasen* (vanaf de debridementfase* tot genezing) bij de behandeling van chronische exsuderende wonden (beenulcera, decubitus, diabetische voetulcera) en acute wonden die chronisch zijn geworden.
*uitgezonderd droge necrose
Contra-indicaties:
- UrgoStart Plus Border helpt bij het beheersen van lichte bloedingen. Het mag echter niet worden gebruikt voor sterk bloedende wonden.
- Om elk risico op vertraging in de juiste behandeling te voorkomen, is UrgoStart Plus Border gecontra-indiceerd in geval van kwaadaardige wonden en bij wonden die diepe abcesvorming vertonen.
- Gebruik UrgoStart Plus Border niet in geval van bekende gevoeligheid voor het verband.
INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK
1. Voorbereiding van de wond:
- Reinig de wond volgens het conventionele zorgprotocol en spoel deze vervolgens af met normaal fysiologisch zout.
- Indien eerder een ontsmettingsmiddel is gebruikt, spoel de wond dan zorgvuldig af met normaal fysiologisch zout voordat u UrgoStart Plus Border aanbrengt.
- Droog voorzichtig de huid rondom de wond.
- Het gebruik van UrgoStart Plus Border vervangt niet de noodzaak van mechanische debridement indien nodig.
2. Aanbrengen van het verband:
- Verwijder voorzichtig de beschermende folie.
- Breng het microhechtende kussen van UrgoStart Plus Border over de wond aan (de plakkerige siliconen randen moeten minstens 1 cm van de wondrand verwijderd zijn). Strijk het verband glad.
- Breng indien voorgeschreven een compressieverband aan over het verband.
Aanbrengen van het Sacrum-formaat:
- Plaats het verband met de punt naar beneden gericht naar het onderste deel van het sacrale gebied.
3. Verwijderen van het verband:
- Druk op gezonde huid, til een hoek van het verband voorzichtig op en verwijder het.
4. Verbandwissel:
- Verwijder het gehele verband wanneer het verzadigd is en reinig de wond indien nodig. Het wordt aanbevolen om het UrgoStart Plus Border-verband elke 1 tot 2 dagen te vervangen tijdens de debridementfase van de wond, en vervolgens zo vaak als nodig is op basis van de hoeveelheid exsudaat en de klinische voortgang van de wond. Het kan tot 7 dagen op zijn plaats worden gelaten.
- Gooi ongebruikte delen van het verband weg.
Voorzorgsmaatregelen voor gebruik:
- Het centrale kussen, dat een superabsorberende laag bevat, mag niet worden geknipt.
- Echter, de plakkerige siliconen randen kunnen worden geknipt met steriele schaar om te passen bij verschillende anatomische contouren.
- Als de wond tekenen van lokale infectie vertoont, wordt aanbevolen om eerst de bacteriële component te behandelen met een antimicrobieel verband (zoals UrgoClean Ag) voordat wordt begonnen met de behandeling met UrgoStart Plus Border.
- In het geval van een atypische wond met induratie of overmatige granulatie, wordt aanbevolen om de behandeling met UrgoStart Plus Border pas te starten nadat is geverifieerd dat er geen verslechtering van de wond is, om vertraging in de diagnose te voorkomen.
- In het kader van Epidermolysis bullosa (ongeacht de duur ervan), wordt het gebruik van UrgoStart Plus Border verbanden niet aanbevolen.
- Prikkelende of zelfs pijnlijke sensaties kunnen worden gemeld aan het begin van de behandeling: deze zijn over het algemeen gerelateerd aan het genezingsproces en rechtvaardigen zelden het stopzetten van de behandeling.
- Tijdens het verwijderen van necrotisch weefsel kan de wond groter lijken vanwege geleidelijke verwijdering van necrose.
- Scheer of knip overtollig haar zo dicht mogelijk bij de huid om ervoor te zorgen dat het goed contact maakt met de wond.
- Bij gelijktijdig gebruik met een crème, lotion, zalf of emulsie, laat de huid dan drogen voordat u het verband aanbrengt.
- Steriele individuele verpakking, voor eenmalig gebruik: hergebruik van een wegwerpverband kan leiden tot infectierisico’s.
- Steriliseer het verband niet opnieuw.
- Controleer of de sterielbeschermer intact is voor gebruik. Gebruik het niet als de verpakking is beschadigd.
BESCHIKBARE FORMATEN
Artikelomschrijving | Afmeting | Stuks per Verpakking | Z-Index code | Artikelnummer |
---|---|---|---|---|
URGOSTART PLUS BORDER | 8 x 8 cm | 5 | 16599152 | 552298 |
URGOSTART PLUS BORDER | 12 x 12 cm | 5 | 16599160 | 552299 |
URGOSTART PLUS BORDER | 15 x 20 cm | 5 | 16599179 | 552300 |
URGOSTART PLUS BORDER | SACRUM | 5 | 16599187 | 552580 |
KLINISCH BEWIJS
TLC-NOSF, AN INNOVATION WITH PROVEN AND RECOGNISED EFFICACY
In 2012 publiceerde het tijdschrift Journal of Wound Care de CHALLENGE(6) studie, waaruit bleek dat TLC-NOSF-behandeling leidt tot een grotere vermindering van het wondoppervlak in vergelijking met een neutraal verband.
In december 2018 publiceerde het internationale medische tijdschrift The Lancet Diabetes & Endocrinology de EXPLORER(3) klinische studie, waaruit bleek dat TLC-NOSF-behandeling 60% meer patiënten geneest in vergelijking met een neutraal verband en dat hoe eerder de TLC-NOSF-behandeling wordt gestart, hoe effectiever deze is(3).
De REALITY(5) analyse, gepubliceerd in 2017 in het Journal of Wound Care, presenteert een compilatie van acht observationele studies uitgevoerd bij meer dan 10.000 patiënten en toont aan dat TLC-NOSF de genezingstijd van chronische wonden met gemiddeld 100 dagen verkort en dat hoe eerder de TLC-NOSF-behandeling wordt gestart, hoe effectiever deze is.
In 2020 publiceerde het Journal of Wound Care de laatste URGOSTART PLUS WAARNEMINGSSTUDIE uitgevoerd bij 1.140 patiënten, waaruit blijkt dat UrgoStart Plus effectief is ongeacht het type wond, in welke fase de wond zich ook bevindt en hoelang deze aanwezig is geweest(7).
De Franse HAS (Nationaal Agentschap voor Gezondheid) heeft de volledige reeks een klinische toegevoegde waarde van niveau III (CAV)(12) toegekend, iets wat ongekend is voor een verbandmiddel.
De URGO Groep ontving in 2018 de Galien France medische hulpmiddelenprijs voor UrgoStart®. Elk jaar erkent deze prestigieuze prijs uitzonderlijke innovaties op het gebied van gezondheid.
In januari 2019, en herzien in april 2023, heeft het Britse NICE (National Institute for Health and Care Excellence) de TLC-NOSF-behandeling aanbevolen voor de wondverzorging van diabetische voetulcera en veneuze beenulcera(1). De aanbevelingen van NICE ondersteunen het feit dat de UrgoStart®-reeks betere resultaten heeft op het gebied van het verkorten van de genezingstijd van wonden, het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en het mogelijk maken van aanzienlijke besparingen voor gezondheidsautoriteiten in vergelijking met neutrale verbandmiddelen.
2019: Richtlijnen van de IWGDF (International Working Group on the Diabetic Foot) Dit is de allereerste keer dat een verbandmiddel wordt aanbevolen door de IWGDF(13).